De streek

U maakt kennis met het culturele erfgoed en de bijzondere architectuur van de Allier, de geboortegrond van de hertogen van Bourgondië. Oude gevechtstorens, slotgrachten, rijke interieurs van grote en kleine kastelen, vakwerkhuizen, geplaveide steegjes in de historische wijken van Moulins, Montluçon en middeleeuwse plaatsjes als Charroux. Ook de kleine middeleeuwse kerkjes zijn de moeite van het bekijken waard. De bronnen-badplaatsen zoals Vichy, Bourbon-l’Archambault en Nérie-les-Bains zijn beroemd om hun weldadige bronwater, maar ook prachtige plaatsjes om doorheen te wandelen en de verschillende bouwstijlen te bewonderen.

Ook voor de sportieve vakantieganger zijn er volop mogelijkheden zoals paardrijden, vissen, kanovaren op de rustige rivier de Allier of op de wat bruisender rivier de Sioule. De wijnliefhebber kan terecht in de streek rondom Saint Pourçain: een bekend wijngebied van vooral de witte wijn. Een prachtige route voert langs verschillende wijndorpjes en prachtige chateaux waar u de wijn kunt proeven. Voor de golfliefhebber liggen er 6 golfbanen in de buurt.

Een dagje met de kids op avontuur, geen probleem want attractiepark en dierentuin "Le Pal" ligt op minder dan een uur rijden.

Kortom, de Allier is een prachtige plek om je vakantie door te brengen, een authentiek stukje Frankrijk, waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten en wat haar authenticiteit heeft bewaard.