De omgeving

De directe omgeving van Domaine la Mathonière nodigt uit tot het maken van vele wandelingen en sportieve fietstochten. Direct langs de camping lopen al meerdere wandelroutes die aangegeven zijn vanaf ons domaine. 
In het oude burchtstadje Herisson kan men de ruïne van de burcht bezichtigen. Vanaf de kerk loopt er een mooie wandeling omhoog naar Chateloy waarbij u prachtige vergezichten over de streek heeft. In Bourbon l'Archambault staat een oud kasteel met torens die beklommen en bezichtigd kunnen worden.

In de omliggende dorpen zijn markten, brocantes en ’s zomers Middeleeuwse feesten. Het glooiende landschap van de Allier wordt afgewisseld met woeste rivieren in de diepten van de gorges, meertjes, bossen en uitlopers van de vulkanen.

Er zijn veel mogelijkheden om te zwemmen, zoals in het Plan d’eau van Vieure op zo’n 10 minuten afstand. Verder kan men zwemmen, roeien, kanoën en waterfietsen in de recreatieplassen van het Fôret de Troncais (op 15 minuten afstand), het grootste eikenbos van Europa. Dit bos is uniek in Europa. De oudste eiken die er staan, zijn wel meer dan 300 jaar oud.

Er zijn voldoende mogelijkheden tot het maken van uitstapjes, zowel in de nabije omgeving als iets verder weg.
Spanning en avontuur in pretpark/dierentuin Le Pal, terug in de tijd van de dinosaurussen bij Paleopolis, fietsen op de oude spoorbaan in Noyant d'Allier, ridders en prinsessen bij het grote kasteel in Bourbon l'Archambault.
Maar ook de steden Moulins, Montlucon, Vichy, Bourges en Clermont Ferrand zijn een bezoek waard.